Kонгломератът от модни марки Phillips-Van Heusen, който притежава Calvin Klein, е близо до закупуването на марката Tommy Hilfiger за около 2.2 млрд. евро в брой и акции, информира New York Times.

Phillips-Van Heusen, която също така притежава Arrow и Izod и лицензира марки като Geoffrey Beene и Kenneth Cole New York, се надява да се възползва от силните дистрибуторски канали на Tommy Hilfiger в Европа и за собствените си продукти. Въпреки репутацията на Tommy Hilfiger като типично американска марка, две трети от бизнеса на компанията е базиран в Европа.

Сделката може да бъде обявена още днес, въпреки че според източниците на вестника, преговорите продължава и може и да не се стигне до споразумение.

Самият Томaс "Томи" Хилфигър вече не заема ръководна длъжност в компанията, която носи неговото име, но остава неин главен дизайнер и публично лице.

Ако бъде сключена, това ще е поредната сделка на активния M&A пазар. Продажбата на Tommy Hilfiger би била печеливша за настоящия й собственик - британската Apax Partners. Компанията на два пъти се опитваше да изкара марката на борсата, а главният изпълнителен директор на Tommy Hilfiger Фред Геринг заяви пред септември, че IPO е най-вероятната следващата стъпка.

След евентуалното сключване на сделката ръководството на Phillips-Van Heusen ще остане в Ню Йорк, а това на Tommy Hilfiger в Амстердам.