Азиатските индекси регистрираха понижение, а йената поскъпна спрямо всички основни валути. Това се случи след данни за понижение на бизнес доверието в Австралия до най-ниска от година стойност и забавяне на темпа на повишение в цените на имотите в Китай и износа на страната.

Индексът следящ представянето в региона - MSCI Asia Pacific Index изгуби 0.9% от стойността си до ниво от 121.15 пункта.

Китайските акции регистрираха най-голямото си понижение от близо месец насам.

На отрицателна територия сочат отваряне и щатските индекси, като фючърсите на широкия Standard & Poor's 500 изгубиха 0.5% от стойността си.

Йената отбеляза ръст спрямо всички основни валути, а юанът се понижи с най-много от шест седмици насам.

Цените на недвижимите имоти във водещите 70 града на Китай са регистрирали ръст от 10.3% през юли на годишна база, което бе и най-слабото им повишение от шест месеца насам.

Данните карат много от инвеститорите да гледат на това забавяне като сигнал за охлаждане на „нагорещената" китайска икономика, което може да продължи и да се прехвърли и върху ръста на икономиката на страната.

Водещият китайски индекс отбеляза понижение от 1.2%. С това спадът на индекса възлезе на 23% за тази година.

Акциите в Хонконг регистрираха първото си от седем дни насам понижение, след като индексът, следящ представянето на строителните предприемачи, загуби 1% от стойността си.

Австралийският S&P/ASX 200 Index се понижи с 1.1%.

Петролът регистрира понижение на международните пазари, като загуби 0.5% от стойността си, след данни за спад на вноса на Китай с 15% през юли в сравнение с предходния месец.