С цел постоянно развитие на своите продукти и задоволяване вкусовете на сегашните и бъдещи клиенти на компанията, Булгартабак-Холдинг АД закупи технологична линия за „раздуване" на рязан тютюн. Оборудването е съвременно и иновативно и е в изпълнение на инвестиционната програма на компанията, се казва в официално прессъобщение на държавната компания.

Внедряването на технологията за „раздуване" на рязан тютюн ще повиши качеството на произвежданите от холдинга цигари в посока подобряване на пушателно-вкусовите им характеристики и равномерна горяемост. Линията ще допринесе и за повишаване ефективността на производствения процес и оптимизиране на разходите. Капацитетът й е 3 тона на час.

Повече от две години специалистите на компанията разучават технологията за „раздуване" на рязания тютюн. Новата придобивка ще бъде инсталирана в София-БТ АД.

В съобщението не се споменава стойността на направената инвестиция.

Акциите на холдинга не са търгувани на БФБ днес. В понеделник акциите му затвориха на 16.99 лв. за лот. Книжата на София-БТ АД се търгуват без промяна в стойността си от 24.00 лв. за бройка.

Сн.: Иван Биларев, изпълнителен директор на Булгартабак-Холдинг АД