На всеки се случва да каже някоя глупост, но на политиците не им е простено.

От следващите гафове става ясно, че Барак Обама не знае колко са щатите в САЩ, а Бил Клинтън не харесва жени с малки гърди. Вижте десет от най-тъпите изказвания на политици:

1. „Кралица Елизабет Тейлър", премиерът на Тайланд Банхарн Силпа говореше за Кралицата на Великобритания, но явно се обърка с актрисата Елизабет Тейлър.

2. „В Иран нямаме хомосексуалисти, както у вас," заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад в реч университета в Колумбия, САЩ.

3. „Никога не бих свалял жена с малки гърди" - железен аргумент на Бил Клинтън, в отговор на обвиненията за сексуален тормоз от Катлийн Уили.

4. „Животът е станал по-добър, животът е по-весел" - Йозеф Сталин. Лошото идва от факта, че го казва през 30-те години, когато Русия е раздирана от масови репресии.

5. „Аз не съм комунист и революционното движение не е комунистическо" казва Фидел Кастро. Той също така е казал „Аз съм марксист-ленинист и ще бъда такъв до края на дните си."

6. „Нашите врагове са изобретателни и находчиви, както и ние. Те не спират да говорят за нови начини, по които да наранят нашата страна и хората, както и ние."- Джордж Буш, 2004.

7. „Това е един голям ден за Франция" Президентът Ричард Никсън на погребението на френския президент Шарл Дьо Гол.

8. „Бил съм в 57 щата, мисля че ми остава още един" - Барак Обама (Американските Щати са 50 + Окръг Колумбия - бел. ред.).

9. „Имаме постижения. Успели сме да направим бедността еднаква във всички райони", похвали се външният министър на Виетнам Нгуен Ко Тач.

10. По време на кандидат-президентската си кампания сенатор Джон Маклейн заяви „През уикенда бях в Германия и немският президент Путин направи реч в стил Студената война".