"Всичко опира до пари. По време на излизане от криза, пари за всички няма, така че трябва да се гледат съобразно приоритети", заяви Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите.

Според него е нормално хората да искат повече пари, но това са в момента възможностите, които има правителството. Ако се разширим твърди много, ще стане това, което стана в Румъния, във Франция, уточни Дянков.

В следващия бюджет има 50 млн. лв. допълнително за МВР, успокои вицепремиерът. По думите му в следващия бюджет няма министерство, на което да са му отрязани парите.

Дянков коментира, че има министър на здравеопазването, като той отговаря за целия ресор, а вицепремиерът няма право да коригира или да се произнася по здравните вноски.

Нормално е, по време на криза финансовите министри винаги са най-голямата мишена. Финансист номер едно каза, че макроданните показват, че излизаме от кризата. Той смята, че е нормално по време на бюджет всички да искат повече, тъй като той е единственият министър, който дава пари.

Има повече пари в социалното министерство, в отбраната, за инфраструктура има повече пари в новия бюджет, успокои Дянков. "Аз съм готов да дам пари, но пари за реформи", отбеляза вицепремиерът.

България първото тримесечие излезе на положителен растеж, което означава, че до края на година се очакват по-големи приходи.

Източник: Нова телевизия