Днес бе открита петата международна конференция Facility Management в хотели Холидей Ин. Тя стартира под патронажа на най-добрата тенисистка в историята ни - Магдалена Малеева.

Малко хора осъзнават, че не автомобилите са най-големите източници на замърсяване и отделяне на въглероден диоксид, а сградите, коментира при откриването Антон Гюнчев, от Facility Manager.

Доктор Александър Редлайн, професор по фасилити мениджмънт във Виенския университет по технологии заяви, че по-голямо внимание на този тип мениджмънт може да се привлече сред компаниите, като се подхожда от неговата икономически изгода.

Когато фирмите осъзнаят, че този тип мениджмънт, ориентиран към дългосрочна устойчивост и развитие, може да допринесе за сериозни финансови изгоди те ще започнат да мислят по един нов и модерен начин.

В съвременния динамичен свят управлението на недвижима собственост се превръща от дейност за поддръжка на сградите в бързо развиващ се бизнес, който осигурява запазване на стойността на активите и увеличава възможността за печалби от стандартната експлоатация и обслужване на клиенти.

Тази промяна изисква използването на модерни технологии и специализирани софтуерни решения. Днес тези решения имат все повече бизнес функционалност, като по този начин се превръщат в специализирани системи с висок управленски потенциал.

Успешното внедряване на Фасилити и Пропърти мениджмънт система изисква кураж за иновации и възможност за фокусиране върху съществените въпроси в рамките на всеки бизнес модел и структура.

Недвижимата собственост е сред най-ценните активи в една организация и затова е от изключителна важност да се определят процесите и тенденциите, които й влияят, за да се идентифицират както рисковете, така и възможностите за оптимизация.