Един от най-богатите мъже в Америка - Кърк Къркорян се съгласи да плати със задна дата 6 млн. долара за издръжка не дете, въпреки че се оказа, че той не е бащата.

93-годишният Къркорян ще плаща и по 66 000 паунда на месец на бившата си съпруга Лиза Бондър в продължение на 7 години, докато дъщеря им навърши 19 години.

45-годишната Бондър родила момичето, докато живеела с Къркорян, но детето е плод на любовната й афера с филмовия продуцент Стивън Бинг.

Бондър е бивша професионална тенисистка, играла на Уимбълдън през 80-те години.

Въпреки че бракът й с милиардера е просъществувал едва 28 дни, г-ца Бондър настоява за 200 000 паунда на месец издръжка за детет. Тя също така иска и няколко десетки милиона от състоянието на Къркорян, което възлиза на 2.1 млрд. долара.

Делото продължава вече осем години, в които Къркорян се опитваше да докаже, че детето не е негово. Сюжетът бе почти като във филм. Той нае частен детектив, който успя да получи ДНК материал от филмовия продуцент. Детективът се добрал до конец за зъби, използван от продуцента, но пък това донесе на Къркорян съдебен процес за нарушаване на личното пространство.

Въпреки че ДНК тестът показа, че Бинг е баща на детето, а не Къркорян, съдът в Лос Анджелис реши, че милиардерът, в качеството си на бивш съпруг, трябва да плаща издръжката, както и да покрие обучението му и хобита като езда, пътувания, автомобили, партита, козметика и други.

Това не е първият случай, в който филмовият продуцент Бинг е съден за бащинство. Първоначално той отричаше и да е баща на детето на актрисата Елизабет Хърли (което сега е на 8 години), но ДНК анализът и там беше категоричен.