Националната агенция за приходите в Пловдив продава на търг влакова композиция, състояща се от 11 вагона. Нетрадиционната продажба се налага заради задължения на частна фирма към държавата. Първоначалната цена на композицията е над 550 000 лв.

Влаковата композиция от 11 товарни вагона е вкарана от чужбина преди няколко месеца. Тя е била предназначена за препродажба на друга фирма, но заради провалена сделка собственикът се оказал длъжник на държавата.

Затова от митница Пловдив са конфискували вагоните и са ги предали на приходната агенция за продажба.

"Тези вагони са отремонтирани от вагоноремонтния завод в Септември, могат да се продават и като отделни вагони, тоест сам вагон може да бъде закупен", обясни Петър Караславов, началник на отдел "Продажби" в НАП-Пловдив.

Борсовите агенти са оценили всеки един от вагоните за по 51 000 лв. Данъчните смятат, че има пазар за подобни продажби, макар че в първия ден от продажбата на стоковата борса не се е явил нито един кандидат-купувач.

"Не всеки купува вагон все пак, може би хора, които се занимават с търговия и транспорт, са реалните купувачи и могат да проявят желание към тази стока", допълва Караславов. Вагоните ще продължат да се търгуват на Софийската стокова борса в продължение на месец.

Източник: bTV