Руските интернет потребители вече са залели мрежата с предложения за име на кученцето Йорго, което българският премиер Бойко Борисов подари на Владимир Путин в събота в София, съобщава "Газета.ру".

Сред предложените имена са Газпром, Тиранозавър, Медвед, Феликс (в чест на Феликс Дзержински), Шашлик, Ротшилд, Муму, Белкострел, Нанотехнология, Полиграф Полиграфович и Слънчев бряг.

Пресслужбата на Путин обяви, че премиерът се обръща към руснаците за помощ, тъй като не може да измисли ново име на кученцето.

Призивът предизвика смесени реакции в интернет пространството, но повечето хора реагираха с чувство за хумор.

"А когато изборите за име приключат, опозицията трябва да сигнализира за "многобройни нарушения", да организира протестна акция, да не признае резултатите и да кръсти кучето на Путин по свой избор", пише потребител с ник burmatoff в един от блоговете по темата.

Не липсват и граждани, които смятат, че премиерът трябва да се занимава с по-важни неща от името на кучето.

"Като пряк началник на премиера Путин, Дмитрий Медведев трябва да реагира и да накаже недобросъвестния чиновник, който решава личните си проблеми на правителствения уебсайт и даже не може сам да измисли име на кучето си", пише Обсървър.

В същото време западната преса допуска, че историята с българското пале е поредният ход от пиар кампанията на Путин преди президентските избори през 2012 г., отбелязва "Газета.ру".

След като неведнъж се е показвал пред руските граждани в образа на силен и решителен човек, сега Путин иска да покаже на хората своята нежна и човечна страна, коментира "Дейли Телеграф".

Снимката с кученцето контрастира с предишните снимки на "премиера мачо", който отстрелва сибирски тигър, лови риба или язди кон, отбелязва Би Би Си.

Източник: БТА