Милиардерът Доналд Тръмп обмисля дали да се кандидатира за президент на САЩ, информира CNBC.

Председателят на Trump Organization, звезда на риалити предаването „Стажантът" и рекламно лице на множество продукти, между които матраци, бутилирана вода и кредитни карти, се е прицелил към най-високия пост в САЩ.

"Определено се замислям за това за първи път в живота си," заявява вчера Тръмп в интервю за CNBC.

Строителният предприемач, който през октомври загатна за идеята да се кандидатира, все още не е споделил кога ще вземе окончателно решение, както и не разкрива партийната си принадлежност.

"Аз казвам нещата, който хората знаят, че наистина трябва да се случат," споделя Тръпм.

"Когато говорят за търговските войни, това е нещо ужасно. Китай взима толкова голямо предимство. Имам приятели, правя доста бизнес с Китай. Те не могат да повярват какво им се разминава. Не ги обвинявам, ако може да им се размине, тогава трябва да се възползват."

Тръмп също изразява надежда, че президентът на САЩ Барак Обама не е против бизнеса, каквито напоследък са нагласите сред бизнес общността. Освен това милиардерът разкритикува ОПЕК и американските компании, които изнасят дейността си извън страната, за да се възползват от евтината работна ръка.

"Всеки път, когато тази страна започне да става по-силна от ОПЕК вдигат цената на петрола и изпиват кръвта й," казва Тръмп добавяйки, че в миналото САЩ е закриляла много от страните производителки на петрол. "Високите цени на петрола е това, с което ни се отплащат. Тъжно е!", казва Тръмп.