Те могат да си позволят да вечерят където си поискат. Какъв е изборът им? Някои предпочитат известни и луксозни места, други направо сами си отварят ресторанти:

Уорън Бъфет прекарва доста време в Piccolo Pete's в Омаха. Той дори води групи студенти със себе си там. Любими са му картофените кюфтета и джинджифилова бира.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който има вила на Бермудите, обича да посещава местната пицария Rustico's и е член на техния Океански клуб.

Доналд Тръмп е известен с това, че обича лукса. Той притежава няколко заведения - Trump Grill в Ню Йорк, Sixteen в Чикаго, DJT в Лас Вегас и др. Често вечеря в Jean Georges, който се намира в неговата Trump International Hotel & Tower.

През 2002 Тед Търнър основа Ted's Montana Grill и днес има над 50 ресторанта в 19 щата.

Опра Уинфри обича храната в Sette Mezzo в Ню Йорк и нарича ресторанта „парченце от Италия". Тя посещава и Table 52 - това е един от най-известните ресторанти в града, който между другото, се държи от бившия й личен готвач - Арт Смит.

Шефът на Virgin Ричард Брансън естествено е навлязъл и в сектора на ресторантьорството. Той притежава Babylon в Лондон и Ninety Acres в Ню Джърси.

Италианският ресторант Nello's в Ню Йорк е известен с богатите си клиенти. Преди време медиите писаха как руският милиардер Прохоров похарчил 19 000 долара за обяд в него, а Абрамович и негови приятели вечеряха за 47 000 долара там.

Шефът на Reliance Group Мукеш Амбани може често да бъде засечен в Mysore Cafe в Мумбай. Той е вегетарианец и обича постни индийски ястия.

Бил Гейтс и Пол Алън често си купуват бъргъри на drive through-то на Dick's в Сиатъл. В същия ресторант преди няколко години Бил Гейтс даде 60-минутно интервю. В Tao Restaurant в Ню Йорк пък обичат да разказват как Гейтс е обядвал там и похвалил менюто им за 24 долара.

Миналата година Джорджо Армани отвори първия си ресторант в Ню Йорк - Armani Ristorante. Той притежава още заведения в Хонконг, Сингапур и Франция.

Ралф Лорън е собственик на RL в Чикаго - един от любимите на Опра Уинфри. Тази година той отвори Ralph's в Париж.

Марк Кубан пък е фен на Blondies в Ню Йорк, за когото казва „Най-добрите крилца в града и чудесна студена бира." Собственикът на Dallas Mavericks добавя „В Ню Йорк е лесно да намериш луксозен ресторант, но е трудно да намериш просто едно хубаво място, в което да си починеш след тежък работен ден."