Американският президент Барак Обама ще назначи експерт от припомняните с носталгия години на икономически бум при управлението на Бил Клинтън на водещ пост в администрацията на Белия дом, съобщава АФП.

Назначаването на ветерана Джийн Спърлинг е пореден етап от промените в кабинета на Обама, който търси начини за справяне със силната опозиция на републиканците в подготовка за кампанията си за 2012 г.

Спърлинг има богат опит от битките в Конгреса от времето на администрацията на Бил Клинтън и назначаването му идва в момент, когато Обама е изправен пред сходни проблеми след изборите в средата на мандата му през ноември.

В днешния ден, в който администрацията се надява на добри новини от статистиката за безработицата през декември, Обама ще назначи също така Джейсън Фърман като помощник на президента по икономическата политика и главен заместник директор на Националния икономически съвет.

Освен това президентът ще назначи университетската преподавателка Кантрин Ейбръхам за член на Съвета на икономическите съветници и Хедър Хигинбогъм, настоящ политически съветник в Белия дом, за заместник директорка на Службата по управление и бюджет.

Източник: Фокус