ТВ водещата Опра Уинфри и режисьорът Стивън Спилбръг са най-влиятелните знаменитости, показа проучване на сп. „Форбс", в което се включват 6 000 известни личности, класирани по 46 лични качества.

Вижте първите десет:

Стивън Спилбърг

Спилбърг притежава лично състояние от 3 млрд. долара, но не парите са това, което го прави влиятелен, а работата му. Той е създал един от най-култовите филми в историята на киното, а неговата фондация Shoah Foundation е много влиятелна в еврейските среди.

Опра Уинфри

Мнението на Опра Уинфри е много важно в САЩ. Тя може да провали или изстреля в небесата всеки продукт или личност само с един коментар в шоуто си.

Д-р Мехмет Оз

Протежето на Опра Уинфри прави собствено шоу, в което успява да направи теми като високото кръвно или свинския грип интересни.

Той наистина е лекар (хирург) и е автор на няколко книги.

Ръш Лимбау

Лимбау се изкачва с 4 места в тазгодишната класация. Той е най-слушаният радио-водещ в САЩ. Има 8-годишен договор на стойност 400 милиона долара.

Барбара Уолтърс

Уолтърс е водеща с огромен опит и професионализъм, която се справя с всякакви ситуации.

Боно

Миналата година неговата група U2 спечели 130 милиона долара от турнето си. Боно остава все така ангажиран със световни проблеми, като бедността в Африка, СПИН и др.

Фил Джаксън

Треньорът на Lakers е най-успешният треньор в баскетбола в момента. Автор е и на две книги.

Д-р С. Гупта

Когато не води предаването си по CNN, той работи като неврохирург в Атланта. През 2007 влезе в лют обществен спор с Майкъл Мур на тема здравната система на САЩ.

Глен Бек

Радиоводещият има лично състояние от 35 милиона долара и е 43-ти в списъка на най-богатите известни личности на „Форбс".

Бил Козби

Неговият сериал не се излъчва от 20 години, но 73-годишният Козби продължава да е сред най-уважаваните лица в Америка.

Той има 1.5 милиона последователи в Twitter и все още изнася по някое друго stand-up шоу в страната.