Японската корпорация „Мейджи" да инвестира в производство на българско кисело мляко в България за пазара на ЕС. Това е един от обсъжданите проекти на бизнеса с японските му партньори, стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов с ръководството на Японската федерация на икономическите организации „Кейданрен".

Корпорацията „Мейджи Деъри" е традиционен партньор на държавната „Ел Би Булгарикум" за производство на българско кисело мляко. „Искаме това, което те вече имат като ноу хау и пазарна мощ, да го пренесат и в Европа чрез инвестиция в производство в България за ЕС - това може да направят „Ел Би" заедно с „Мейджи", каза икономическият министър Трайчо Трайков.

Заедно с Трайков, изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум"

Венцислав Георгиев ще преговаря утре с ръководството на „Мейджи".

Корпорацията е дългогодишен партньор на България и срещата с нейното ръководство беше първата в официалната визита на българския министър-председател в Токио.

Друг обсъждан проект е със „Сумитомо кемикъл", които имат желание да разпространяват своите пластмасови изделия чрез някоя от черноморските страни, като България е заявила желание за това.

Източник: Фокус