В редакцията на вестник „Галерия" е получена нова флашка с три разговора на властта, стана ясно на пресконференция на вестника. Този път тя е получена в пощенската кутия на вестника, а не е предадена на зам.-главния редактор Явор Дачков, както обявиха по-рано от ръководството на изданието.

Участници в записаните разговори отново са шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов, премиерът Бойко Борисов, но този път и Павел Манченко - директор на митницата на аерогара София.

Става дума за три разговора, от съдържанието на които излиза, че премиерът Бойко Борисов се обажда на директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов, за да поиска да бъде възстановен на работа на предишното му място „едно момче, къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата".

Борисов е пратил единния му граждански номер с есемес на Ваньо Танов. Танов решава, че това е телефонен номер и се опитва да го избере. Борисов му обяснява, че това е ЕГН и добавя: „И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той понеже идва да рита с мене по обед, го преместил на друго място". Ваньо Танов се обажда на директора на службата Павел Манченко, който да възстанови на работа служителя. Манченко обещава това и Ваньо Танов се обажда на Бойко Борисов да потвърди, че това ще стане в понеделник.

Стенограмата на разговора между Танов и Манченко е следната:

Павел Манченко: Да, моля!

Ваньо Танов: Ало, Манченко, здравей! Танов съм.

Павел Манченко: Слушам. Добър вечер!

Ваньо Танов: Много късно сигурно ти звъня?

Павел Манченко: Няма проблем.

Ваньо Танов: Николай Методиев Вучев имаш ли?

Павел Манченко: Да, имам.

Ваньо Танов: Къде си го преместил?

Павел Манченко: Ми, той е от тия ТЕЛК-аджиите мисля... При нас някъде в сградата, нямам спомен вече...Те нали са шестнайсет. Трябва да проверя точно. Или е в (не се разбира, но вероятно е някаква абревиатура като МК или МСА) или е някъде. Какво да го пра`име?

Ваньо Танов: Рита футбол...

Павел Манченко: (смях) Така ли стана? Еми...футболист човека.

Ваньо Танов: Да... а къде беше?

Павел Манченко: Беше на терминала на пътниците. На Терминал 2.

Ваньо Танов: Тря`а да го връщаме на Терминал 2.

Павел Манченко: Добре! Ще го върнем в понеделник.

Ваньо Танов: Пиши го в понеделник, като дойдеш...

Павел Манченко: Добре! ОК, добре.

Ваньо Танов: Айде!

Павел Манченко: Айде, приятно почивка!

От "Галерия" припомниха, че са изпратили за независима експертиза предишните разговори между премиера и шефа на митниците в авторитетна лаборатория в страна-членка на ЕС. Експертизата ще бъде готова в петък и от вестника ще я разпространят.

Експертизата, направена от МВР, показа, че върху записите има манипулация и те не се оригинали.

Източници: Галерия, Фокус