Сладкарницата "Serendipity 3" в Ню Йорк, която е известна с разкошните и много скъпи десерти този път влиза в Гинес. Майсторите в известната сладкарница направиха пудинг "Frrrozen Haute Chocolate", чиято цена е 18 925 евро. Това е най-скъпият и най-бляскав сладкиш в света.

Ако имате възможности да посетите сладкарницата трябва два дни предварително да съобщите за идването ви, за да може сладките да са свежи и готови. Тайната на скъпоценните сладкиши е в това, че всеки съдържа 24 каратово швейцарско злато в листенца за консумиране, а шоколадът е облян с 24 каратова златна хартия за консумиране.

Идеята за скъпоценните сладки се е "родила" през 2005 г., когато е отбелязана 50 - годишнината от откриването на сладкарницата. По този повод сладкарите полели сладолед със скъпоценния метал, а за 5 г. 200 купувачи имали възможност да опитат сладкото творение.

След това собственикът на сладкарница сътворил още един невероятен сладкиш "Frrrozen Haute Chocolate". За да хапнете от божествения сладкиш трябва да го поръчате две седмици по-рано. Все още не е продаден нито един, въпреки че зад всеки един "Frrrozen Haute Chocolate" стои хуманен жест.

Всички пари от този десерт отиват за благотворителни цели. "Все още чакаме някой да дойде и да изпита удоволствието от това сладко блаженство", казва един от сладкарите.

Източник: БГНЕС