Доларът поевтиня спрямо еврото за първа седмица от близо месец насам, след като Фед сигнализира, че не е доволен от състояниято на пазара на труда, което се прие като намек, че лихвите скоро няма да бъдат повишени.

Зелените пари поевтиняха спрямо почти всички основни валути, след по-слабите от очакванията данни за продажбите на дребно и повишението в молбите за помощи за безработица.

Швейцарският франк поскъпна силно спрямо долара и останалите валути, в резултат на търсене на спаситилен остров от инвеститорите, след нарастване на напрежението в Либия.

Паундът поскъпна спрямо еврото и долара в следствие на спекулациите, че британската централна банка ще повиши лихвите.

Щатската икономика може да се окаже, че се е повишила с повече от очакванията през последното тримесечие на миналата година при изнасяне на резултатите през следващата седмица.

През седмицата доларът отбеляза понижение от 1% спрямо еврото до ниво от 1.3693 долара за едно евро, което бе първото седмично понижение от 21 януари насам.

Европейската валута регистрира второт поредно седмично повишение спрямо йената, поскпвайки с 0.7% до ниво от 113.90 йени. Това бе най-високото ниво на валутата от 27 януари насам.

Европейската централна банка държи нивото на лихвите при 1% на годишна база, от май 2009-та насам.

Нивата на лихвите в САЩ са при 0.25% от декември 2008-ма година насам. Специалистите прогнозират те да достигнат 0.5% до края на годината.

Спрямо кошницата от валути доларът регистрира понижение от 1.4% през седмицата.