Богатството не означава непременно перфектно здраве. Това поне е заключението на ново изследване, реализирано от учените от университетите Райс, Колумбия и Принстън в САЩ.

В рамките на изследването учените са се опитали да разберат по какъв начин материалното благополучие се отразява на човешкото здраве. В рамките на изследването е било анализирано здравословното състояние на две групи деца - с богати и бедни родители.

При сравнение на получените данни учените стигнали до заключението, че бедните деца, които живеят в икономически по-неизгодни условия, прекарват повече време навън, играейки си с 13% повече на открито спрямо децата на богатите семейства.

Всеки допълнителен час, прекаран от детето на открито, намалява индекса на телесната маса с 1.5%, отбелязва професор Рейчъл Толбърт Кимбро от университета Принстън. Експертите са поставили под наблюдение повече от 1800 деца в продължение на две години. Заключението е, че децата от богати семейства прекарват често часове наред пред компютъра или телевизора. Вследствие на това те страдат от наднормено тегло и са заплашени от сърдечно-съдови болести.

Източник: БГНЕС