Все още излизат отделни информации, но изглежда в повечето от 25-те страни, в които Apple пусна своя таблет iPad 2 в петък, стоковите запаси вече са били изчерпани до събота, пише Fortune.

От Pocket-lint информират, че двата основни магазина на Apple в Лондон са разпродали напълно новия iPad и няма да получат нови доставки преди днес.

В няколко канадски магазина на технологичният гигант положението е същото. Според купувач магазинът на Apple срещу операта в Париж е продал повече от 3 000 броя iPad 2 между 5 часа и 10 часа вечерта в петък. Наличните количества в магазина вече са били изчерпани до събота следобед.

Повечето вериги, които препродават таблета във Великобритания и в Канада, например, са получили малки количества, които са свършили много бързо.

Изглежда Apple са успели да продадат всичките си стокови запаси от iPad 2 до 12 часа вечерта в събота, което се оказва и последния ден от финансовото тримесечие на компанията.

Точният брой продадени таблети iPad в периода 26 декември - 26 март се очаква да стане ясен, когато компания обяви резултатите си за второто тримесечие на финансовата 2011 след няколко седмици.