ДНСК започва днес премахване на незаконни обекти на територията на язовир Ивайловград. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев преди редовното заседание на кабинета.

Става въпрос за масивни, двуетажни къщи, като на интернет сайта на ДНСК може да бъде открита пълна информация относно постройките, които предстои да бъдат разрушени. Част от тези сгради са с неизяснена собственост. Ние можем само да гадаем как са наливани толкова пари в обекти, които се оказаха с неизяснени собственици, но тези обекти вече се премахват, каза още Росен Плевнелиев. Общо 195 обекта бяха проверени, издадени бяха от ДНСК 169 заповеди за премахване на незаконни обекти, като от тях 44 са вече влезли в сила, а останалите се обжалват в съда.

Регионалният министър все още очаква доклад за резултатите от комплексната проверка на ДНСК в Пампорово. "След Пампорово ще се проверяват основните пътни артерии, по които има голяма концентрация на временни обекти и ние искаме да сме сигурни, че те също отговарят на правилата. ДНСК през тази година ще направи и комплексни проверки на всички общини в България за начина, по който те обслужват гражданите и дали издават строителните разрешения навреме. Искаме да помогнем на бизнес средата в България, като накараме общините да спазват ангажиментите си по закон спрямо строителните книжа", обясни още Плевнелиев.

Източник: БГНЕС