В пряко включване в едно от предаванията по телевизия CNBC щатският строителен предприемач Доналд Тръмп обвини президента на САЩ Барак Обама за нарастващата цена на петрола и предупреди, че "страната никога няма да се възстанови", ако цената на петрола продължи да върви нагоре.

"Това наистина е живителната сила на тази страна," заяви милиардерът. Председателят на Trump Organization, който твърди, че обмисля да се кандидатира за президент, каза, че планира да вземе решение по въпроса преди юни.

Той също така заяви, че Обама не е лидер и че "играе с тези хора (ОПЕК). Той не говори с тях по начина, по който трябва да се говори с тях."

Въпреки че обвинява Китай за това, че са разкъсали неговата страна, Тръмп похвали китайците за това, че използват щатски средства, за да реконструират летища, мостове и друг вид инфраструктура.

"Кога за последно видяхте мост да бъде построен в САЩ? Постоянно ги виждате ги как падат. Кога за последно видяхте да се строи летище? Ние сме като страна от третия свят", каза още Тръмп.