Автомобилният портал Edmunds състави класация на скучните, банални и грозни коли, които „замърсяват нашия ден с визуалната си агресия, неподдаваща се на рационално обяснение".

Според авторите изборът на грозни коли бил толкова труден, че за да ги ограничат, те трябвало първо да изберат най-грозния за всяка марка и да допускат в класацията само по един автомобил на автомобилопроизовдител, въпреки това, много от местата били заето от по няколко коли:

10. Chevrolet Volt, Honda Insight,Toyota Prius

„ По някаква причина Chevrolet, Honda и Toyota решили, че високотехнологичният хибрид трябва да има пет врати и малки колела в огромни джанти. И трите modela изглеждат вяли, уморени и трошливи" , заявяват авторите.

9. Ferrari California

Явно идеята с предното разположение на двигателя на двуместното Ferrari никак не харесва на Edmunds. Те смятат, че автомобилът прилича не на стремителна спортна кола, а на неумело събрана бричка без нито една изчистена линия.

8. Nissan Cube

Тази кола не изглежда забавна, а прилича на препълнен камион, лаконични са авторите.

7. Mazda 3

Предният радиатор на седана Mazda 3 прилича на глупава самодоволна усмивка, допълнена от фаровете във форма на тютюневи листа и за капак- предницата е излишно дълга.

6. Lexus HS 250h

Да избереш най-грозния автомобил на Lexus е трудно- автомобилният производител отдавна получава критики по повод невзрачния вид на колите си, позиционирани в премиум-клас. Но хибридът HS определено асоциира с най-евтините коли на пазара като Camry и Corolla.

5. Maybach 62

„Колкото повече гледате Maybach, толкова повече разбирате, че това е един ужасен модел на висока цена", заявява Edmunds. Всичко по тази кола е грозно, смешно и глупаво, категорични са те.

4. BMW 6-а серия

Изглежда стар. Може да се представи като автомобил на сложни инженерни решения и дреби детайли, може би щеше да изглежда красив през 70-те, но днес - той само се пречка в славната история на BMW.

3. Lotus Evora

Ако се съди по вида на тази кола, тя е била създадена по чертежите на ученик, скучаещ в час. Тази кола има странни пропорции и завършва с огромен заден спойлер, а мощността й е такава, сякаш са й сложили двигател от Camry. „Evora изглежда като бременната сестра на Elise", обясняват авторите.

2. Dodge Caliber

Ако погледнете отпред тази кола прилича на пикап. Ако погледнете отстрани- ще решите, че е кросоувър. А отзад най-малко й е провървяло на тази кола- прилича на сглобена от Lego.

1. Lincoln MKT.

Всички модели на Lincoln имат един голям проблем с решетката на радиатора, феноменално напомняща шлема на Дарт Вейдър. Но масивната предница на MKT надмина всички в опита си да имитира елегантността на Continental 1961 - а. Дизайнерите са постигнали успех с формата на задните стъкла и крилата, но цялото очарование свършва, когато видите непропорционалните врати и предницата й.