BMW X5 и Range Rover са най-желаните автомобили от крадците във Великобритания според статистиката компанията за системи за издирване на автомобили Tracker.

Двата модела заемат върха на най-често крадените и в последствие откривани автомобили през изминалата година, което едва ли ще изненада автомобилните застрахователи. BMW M3 и Audi RS4 са съответно трети и четвърти в подреждането. Mercedes SLK и CLK също са в топ 10 за поредна година.

"VW Golf е интересно ново попълнение на девета позиция, което показва, че не само собствениците на престижни возила трябва да си вземат бележка", казва Стивън Дорън, управляващ директор на Tracker.

Най-скъпите откраднати и намерена от Tracker коли са били Mercedes Benz CL63 AMG за 120 хил. паунда и Bentley GTC - за 130 хил. Най-евтините са Peugeot 406 и Ford Sierra за по 1 000 паунда.

"84% от всички автомобили, които открихме са били задигнати чрез използване на ключове, което идва да напомни на всеки собственик, че трябва постоянно да пази ключовете си", казва Дорън.

Около 65% от откритите коли са на средна стойност около 25 хил. британски паунда и само 6 на сто струват между 50 хил. и 100 хил. паунда.

Източник: Insurance.bg