До края на тази седмица News Corp се очаква да получи оферти за социалната мрежа Myspace, информира Reuters, позовавайки се на източник близък до компанията.

Очакват се пет или повече оферти за придобиването на целия или част от някогашния пионер на социалните мрежи, които ще оценят базираната в Лос Анджелис компания на повече от 100 млн. долара, според същия източник.

Новината за последните оферти и очакваната оценка на компанията първо бе публикувана в Wall Street Journal.

Сред компаниите, които се очаква да се включват в наддаването са компанията за дялово инвестиране THL Partners, Redscout Ventures и Criterion Capital, която е собственик на социалната мрежа Bebo. Другите компании, сред които китайската Tencent и съоснователят на Myspace Крис де Улф също са прегледали документацията на Myspace за да проверят дали си заслужава да се включват.

News Corp плати повече от 580 млн. долара за Myspace през 2005 г. Подобно на Friendster, Myspace също беше пионер сред социалните мрежи в периода 2005-2007 г., но скоро след това беше задмината от Facebook.

През миналата година News Corp пусна отново сайта като страница за социални забавления с фокус върху музиката, филмите и знаменитостите.