Ако не целият, то поне половината свят с нетърпение чака Кейт Мидълтън да каже "да" на втория по ред претендент за британската корона. Голямата тайна около роклята на булката все още не е разгадана.

Знае се обаче Кейт Мидълтън е прекарала дълга нощ, в която с най-близките си роднини и приятели са правили барбекю.

Уилям и Кейт прекараха нощта разделени, тъй като с настъпването на мрака преди сватбата младоженците не трябва да се виждат.

Кейт Мидълтън и семейството й пренощуваха в луксозния хотел Горинг, съвсем близо до уестминстърското абатство.

Уилям с баща си принц Чарлз и с брат си Хари са в тяхното семейно имение Кларънс хаус.

Интересът към сватбата е толкова голям, че ще се отразява от над 8 000 журналисти от цял свят. Стотици нетърпеливи да зърнат булката отблизо спят на палатки по протежение на маршрута между Бъкингамския дворец и Уесминстърското абатство, за да си запазят места. А находчива компания ще бутилира въздуха пред Уестминстърското абатство в часа на сватбената церемония и ще го продава по 20 лири бутилката.

Луксозният петзведен хотел "Горинг", на гърба на Бъкингамския дворец, снощи беше обграден от фенове и журналисти. Той се превърна в забележителност, откакто в сряда семейство Мидълтън се настаниха в него. Оттогава хотелът се охранява зорко от полицията..

От чакането на журналистите и феновете печели не само хотелът, чието име вече е известно по целия свят, но и заведенията наоколо. Кексчета в цветовете на националното знаме на Великобритания се поднасят срещу неособено скромно заплащане.

А в съседното заведение се предлага тортата, която принц Уилям е поръчал за сватбата си.

Изведнъж настава суматоха и апаратите започват да снимат бясно. Дългото чакане се увенча с успех - Кейт Мидълтън, заедно със сестра си и майка си се появяват за кратко. За интервю с нея журналистите не смеят и да мечтаят.

Ник Хайам, журналист на Би Би Си, коментира: „Шансовете да се вземе интервю от Кейт Мидълтън са точно толкова големи, колкото да полетите за Марс. Семейство Мидълтън по принцип не дават интервюта и не говорят пред медиите. Цялата информация идва от пресцентъра на кралското семейство. Истината е, че принцип Уилям не обича медиите, след това, което се случи с майка му. Той и Кейт разбират изключителния интерес към тях, но никога няма да ни кажат нищо лично и няма да ни допуснат до себе си".

Ясно е, че сватбената церемония днес ще бъде един от малкото моменти, в които ще се доближим до вълненията и емоциите на британското кралско семейство.

По матерали на БНТ и бТВ