Американският милиардер Дейвид Тепър разруши имението си в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк, което купи миналата година за 43.5 млн. долара. Както беше съобщено от портала Move, на негово място той планира да построи нов дом.

Разрешение за събаряне на обекта Тепър получи почти веднага след приключване на сделката за закупуването му, която бе една от най-големите на пазара на жилища в САЩ през миналата година.

Площта на къщата на брега на океана бе около 570 квадратни метра. Сега площадката е почти напълно почистена и готова за ново строителство.

Предполага се, че на нейно място ще бъде построена двуетажна къща в колониален стил с площ над 1 050 кв. м. До нея ще бъде разположен тенис корт и гараж за три коли. Не е ясно обаче колко ще струва строителството на Тепър.

Дейвид Тепър е основател на хедж фонд Appaloosa Management. Според класацията на сп. Absolute Return and Alpha, през 2009 г. той става най-богатият мениджър на инвестиционен фонд с печалба от 4 млрд. долара. През миналата година по данни на The ​​Wall Street Journal, неговите доходи възлизат на 2 - 3 млрд. долара.