Къде ще почивате това лято? Може би още не сте решили.

Вижте какъв избор за своите почивки правят едни от най-богатите хора в света:

Марк Цукерберг - Пуне, Индия

Най-младият милиардер в света - основателят на Facebook Марк Цукерберг започна годината с една седмица в Индия. 25-годишният предприемач бе забелязан в Пуне, в курорта Osho International Meditation. Той сложи снимка в профила си във Facebook, с пояснение „Ще ходя на сватба на добър приятел и ще посетя някои други градове, докато съм тук". 2 800 души са „харесали" снимката.

Бил Гейтс - Хърватска

Миналото лято Бил Гейтс заведе семейството си в Шкрадин, Хърватска. Сред забележителностите на малкия град са замък от 13-и век и останки от античен град. Семейство Гейтс пристигнали с огромна яхта. Те са посетили Националния парк Крка и водопадите Скрадински. Забелязани са на разходка по улиците на града и в местни ресторанти.

Стивън Спилбърг - селска Ирландия

Спилбърг и съпругата му пътуваха из селата на Ирландия миналата година. Те бяха в компания, предвождана от поета Дейвид Уит, а почивката им е включвала преходи из природата и спане в селски къщи.

Келси Уорън - Колорадо

Петролният магнат от Тексас през април си купи ранчо в Колорадо за 46.5 млн. долара. В района къщи имат и други милиардери като Дейвид и Чарлз Кош, които са купили имот в Аспен и Роман Абрамович, който през 2008 си купи две имения в Сноумас Вилидж за общо 48 млн. долара.

Пол Тудор Джоунс, Ричард Брансън, Том Сайбел - Африка

Хедж фонд мениджърът Пол Тудор Джоунс има имение в Зимбабве, където ходи на лов и риболов. Сър Ричард Брансън си има частен резерват в Южна Африка. Технологичният гигант Том Сайбел пък пътува до Серенгети, в Танзания за сафари, по време на което преживя тежък инцидент. Сайбел и гидът му наблюдавали група слонове, когато изведнъж един от слоновете се откъснал от групата и се спуснал към тях. Той първо нападнал гида на Сайбел, а след това и него, като му счупил ребро и двата крака.

За инцидентът вина има гидът, който я вно е допуснал те да се приближат прекалено много до животните. Когато слонът показал явно намерение за агресия, гидът стрелял по него, но пропуснал. „За какво носи оръжие като не може да уцели слон от 200 ярда (200 ярда = 180 метра - бел. на редакцията)?" бяха сред подигравателните коментари.

Роман Абрамович - Коста Рика

Собственикът на Челси е почивал често тук. Понякога пристига с яхтата си, а понякога пътува из страната с антураж от джипове.

Ричард Брансън - Карибите

Шефът на Virgin, който е известен с това, че притежава на Карибите собствен остров - Некър Айлънд, вече е и горд собственик на подводница - Некър Нимф. Тя е триместна и се дава под наем на други хора срещу 25 000 долара. Срещу тази сума двама клиенти могат да пътуват под водата за 1 час заедно с инструктор-пилот.

Рон Перелман, Рон Барон, Джордж Сорос - Хемптънс

Хемптънс, Ню Йорк, е известен с това, че привлича известни и богати гости. Хедж фонд гуруто Дейвид Тепър в момента търси да си купи къща на брега, а Стивън Спилбърг вече има имение там на 12 акра.

Майкъл Блумбърг - Бермудски острови

Няколко милиардери имат имоти на Бермудите, като италианския премиер Берлускони и текасецът Рос Перо. Кметът на Ню Йорк Блумбърг има къща от 540 кв метра там.

Станете наш почитател във Facebook