Един шокиран милионер в Испания

34-годишен участник в Движението на възмутените в Испания (младежките демонстрации срещу безработицата на площада Пуерта дел Сол през май), стана милионер за една нощ.

Докато движението се пита за своето бъдеще, младият "възмутен", който демонстрира в продължение на почти четири седмици на Пуерта дел Сол в Мадрид, бе приятно изненадан да открие, че е спечелил джакпота от 1.3 млн. евро в лотарията, докато е бил на палатка в центъра на града.

"Джакпотът от 1.3 милиона евро е изтеглен през уикенда. Ние се опитахме напразно да се свържем с победителя в неделя", каза Игнасио Гарсия, директор на Serviapuestas, сайт за онлайн продажба на испанските лотарийни билети."Най-после успяхме да говорим с него и той ни каза, че е в лагера на Пуерта дел Сол", обясни той.

Щастливецът е 34-годишен мадридчанин.

Революция по испански

Хиляди млади испанци протестираха в продължение на почти четири седмици на Пуерта дел Сол и други емблематични испански места. Движението се роди спонтанно на15 май по време на демонстрация на разгневени граждани срещу крайностите на капитализма, безработицата и корупцията.

Много бързо, с помощта на социалните мрежи, движението тръгва в цяла Испания.

На 12 юни „недоволните" разпънаха палатков лагер на площада Пуерта дел Сол, а през следващите дни са планирани нови протести.

Дали младият милионер ще присъства на тях, остава неизвестно.