УниКредит Булбанк представи на желаещите да се сдобият с нов дом лятна промоция по ипотечните кредити. Преференциалните условия по заемите важат до края на септември. От промоцията ще могат да се възползват кандидатите за някои от следните ипотечни продукти - Стандартен ипотечен кредит, Ипотечен кредит „Мост", Ипотечен кредит за изграждане на еднофамилна къща и Ипотечен кредит за ремонт и реконструкция.

УниКредит Булбанк се стреми да е максимално близо до клиентите и да предлага адекватни на техните нужди продукти. Затова намаляваме цената на кредита - като освен от по-ниски лихви, даваме възможност на клиентите да се възползват и от по-ниски такси", коментира Екатерина Панайотова, директор „Маркетинг и клиентски сегменти" в УниКредит Булбанк.

По-ниските лихви ще важат както за кредитите в лева, така и за заемите в евро.

Важно условие, за да могат клиентите са се възползват от промоциите, е да използват допълнителни услуги и продукти от УниКредит Булбанк. Например при превод на работна заплата лихвеният процент по кредита ще бъде намаляван с 30 базисни точки от предлагания до момента.

Клиентите на УниКредит Булбанк ще могат да намалят и комисионната за поддръжка и обслужване на ипотечни кредити, като колкото повече допълнителни банкови продукти използват, толкова по-голямо ще е намалението на този вид такси. Допълнителните банкови продукти могат да бъдат пакетна програма и/или застраховка „Кредитна протекция" към съответния ипотечен кредит и/или нов Спестовен план Pioneer.

Така например за стандартен ипотечен кредит в евро в размер на 50 хил. евро за срок от 20 години, клиентите могат да намалят ГПР-то си до 8.7%( в зависимост от размера на получаваното по сметка в банката трудово възнаграждение), ако използват и предлаганите от банката застраховка „Кредитна протекция", пакетна програма „Унико" Класик (или ВИП) и Спестовен план „Пайъниър"/застраховка Живот към Алианц. Условията на този заем предвиждат и първоначален петгодишен промоционален период, в който лихвата е 6.79%.

От преференциалното предложение могат да се възползват и всички настоящи кредитополучатели, които отговарят на условията на банката и редовно обслужват ипотечните си кредити.

Специално за летния период УниКредит Булбанк предлага и преференциална комисиона за предсрочно погасяване на ипотечен кредит - 0% в случай на погасяване със собствени средства на кредитополучателя за всички новоотпуснати до 30 септември 2011 г. стандартни ипотечни кредити.

Допълнително предимство за клиентите на УниКредит Булбанк е специалната програма "Сподели и спести". Всеки кредитополучател, довел нов клиент, който усвои заем, може да спести до едно лихвено плащане. Няма ограничение за броя на доведените клиенти.