Посетете и нашата страница във Фейсбук

Бейзболният отбор Ню Йорк Метс вчера е връчил чек на стойност 1 193 248 долара на 48-годишния си бивш играч Боби Бонила и в крайна сметка може да се окаже, че ще трябва да го прави на всяко първо число от месец юли в следващите 25 години, пише WSJ.

Как обаче отказал се от бейзбола спортист се озовава във ведомостта за заплатите на Метс за следващия четвърт век и то 11 години след като е изиграл последния си мач за отбора?

След сезона през 1999 г. Бонила е имал една година оставаща по договора му с отбора. Тогава Метс са искали да се отърват от него, а и той също е искал да напусне, но е щяло да им струва 5.9 млн. долара, за да го откупят. В същото време отборът не е искал да плаща нищо.

Така собственикът на Метс Фред Уилпон и генералният мениджър по това време Стив Филипс сключват сделка. Ако Бонила се съгласи да отложи плащането на 5.9 млн. долара и го разсрочи в 25-годишен период, Метс ще започнат да му плащат с лихвите след 11 години.

Поради щедрата лихва в размер на 8%, 5.9-те млн. долара на Бонила ще станат 29 831 205 долара. Той трябва да получи последното си плащане през 2035 г., когато ще бъде на 73 г.

Това е повече, отколкото е била стойността на целия му договор му с Метс, когато подписва с отбора през 1992 г.

Посетете и нашата страница във Фейсбук