След билбордите, зовящи за уволнението на българския министър-председател, днес в интернет пространството се появи нова антикампания срещу Бойко Борисов. Появилият се напълно анонимен сайт www.uvolnenie.org е поредната акция срещу българския премиер след инициативите в социалната мрежа и графитите по софийските улици срещу управлението на партия ГЕРБ и на нейния лидер.

Новият сайт изглежда е продължение на появилите се вчера билбордове с надпис: "Ще уволня Бойко Борисов". Тук също няма автор, създател или каквото и да било лице за контакти. Хронометърът на интернет страницата работи и отброява дните до 17 юли, когато в 13.00 часа трябва да "научим повече информация за акцията". До момента уволнилите Бойко Борисов са 1197 души. Броячът отброява секундите и минутите до 17 юли на фона на популярната мелодия от филма "Кръстникът" на Франсис Форд Копола.

По информация на БГНЕС са ангажирани и рекламни агенции, които искат да включат и медиите в тази кампания, като изрично скриват кой е авторът и кой е организаторът.

Според запознати рекламните агенции са пряко свързани с политическа пропаганда по време на предишните парламентарни избори от 2009 година, включително и в една доста скандална, която атакува почти всички медии.

Източник: БГНЕС