В Дубай има луксозна автомивка, която предлага едноседмични "спа" процедури за автомобили, струващи около 16 000 долара, според Daily Mail.

Компанията Monza Ultimate Dealing and Protection обслужва само луксозни автомобили като Ferrari, Maserati, Lamborghini, Aston Martin и Rolls Royce.

Методът на почистване включва свръхмодерна техника, базирана на нанотехнологии, при което човешкият контакт с колата е напълно изключен, елиминирайки по този начин вероятността от оставянето на отпечатъци.

Персоналът на автомивката преминава през шестмесечно обучение и използва микроскопи, за да премахва малки петънца мръсотия по колите, които не са видими с невъоръжено око, пише Daily Mail.

Собственикът на Monza Федерик Фаидхи, казва: Трагедия е когато някой похарчи толкова много пари за автомобил и след това го мие на бензиностанцията или с обикновена вода от чешмата вкъщи. Според него обикновената вода е заразена с минерали и киселини и когато тя се изпари тези неща остават следи по колата.

В луксозната автомивка скъпите кожени салони на автомобилите се почистват по три пъти, след което се оставят да „подишат" един ден, а после биват изтривани с естествени масла.

Цената от 16 000 долара е за клиенти, които притежават правени по поръчка автомобили.

Има и по-скромна цена от около 10 000 долара за „средностатистически" клиенти, които притежават луксозни автомобили BMW или Mercedes.

Четете новини от Profit.bg и във Facebook