„Днешната сесия ще покаже по-ясно от всякога, че родният пазар е в много сериозна криза. В момент, когато светът празнува „спасяването" на еврозоната с изключително агресивни покупки на рискови активи от последните часове, на БФБ най-вероятно няма да се случи нищо забележимо", скептичен е Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж, за Profit.bg.

По отделни позиции можем да видим скромно раздвижване в резултат на публикуването на финансовите отчети за деветмесечието. Така например при Неохим, където виждаме, че традиционно слабото трето тримесечие този път се оказва доста силно, е вероятно леко поскъпване, но няма да е това, което би трябвало да бъде, ако пазарната реакция беше нормална, смята експертът.

Подобна повече от скромна реакция видяхме след позитивните новини от Фонд за недвижими имоти България, припомни Малчев.

„Внимание все по-често трябва да отделяме на пазара на компенсаторни инструменти, особено на поименни компенсационни бонове, където прехвърлянето на огромен пакет преди дни е предвестник за евентуални интересни новини в бъдеще", каза в заключение експертът.