Много пъти сме писали за заплатите на CEO-тата на големите компании. Днес ще обърнем внимание на една друга важна част от работната сила - секретарките.

Добрата секретарка, или както е модерно да се казва днес административният асистент, е задължителен за всеки шеф. Директорът взема решенията, но секретарката движи изпълнението им.

Вижте какви са заплатите на секретарките/асистентите в някои от най-големите щатски компании:

Pizza Hut - 44 488 долара на година

Тук няма почти никакви бонуси, а ако има - те са под формата на храна.

Verizon - 45 375 долара

Тук хората се оплакват, че нямат бонуси и не им се покриват пътни разходи - може да работите с години и да не сте виждали колегите от други офиси, защото комуникацията става само по телефон и мейл.

Hewlett-Packard - 46 125 долара

В последните 15 месеца компанията не е стабилна. Служителите се надпяват новото ръководство да се справя по-добре от старото.

Microsoft 47 163 долара

Компанията се отнася добре със служителите, но бюрокрацията е малко тромава, казват те.

Wells Fargo - 46 290 долара

Компанията предлага големи възможности за развитие. Има обаче голямо текучество - на някои места често се съкращават кадри, на други се наемат нови хора.

Chevron - 51 278 долара

Служителите, като цяло, са доволни, но се оплакват, че възможности за развитие има предимно пред тези с инженерно или геоложко образование.

Pfizer - 52 426 долара

Служителите споделят, че всички тук са отдадени на работата и разглезени колеги не могат да съществуват.

Citigroup - 52 800 долара

Компанията предлага много възможности и е чудесен „трофей" за CV-то ви, но служители казват, че това, че е голяма има и лоши страни - лесно е да се изгубиш в множеството и е трудно да се откроиш.

PricewaterhouseCoopers - 53 417 долара

Служителите споделят, че са доволни, но има какво да се направи по отношение на подобряването на комуникацията.

Stanford University - 56 551 долара

Описват го като „прекрасен" работодател. Единственият недостатък е, че е трудно да се получи повишение, защото повечето хора стоят на поста си „ с векове".