Националната агенция за приходите ще застрахова служителите си с групова рискова застраховка срещу злополука и застраховка “Живот” за 2012 г. и 2013 г. Това става ясно от обявление за обществена поръчка на Агенцията.

Максималната прогнозна стойност на застраховките е 300 хил. лв., а максимално допустимият размер на застрахователната премия за едно лице за целия период на договора е 35 лв.

Общият брой на подлежащите на застраховане служители на НАП е около 8 300. Числто е условно, с оглед числеността на работещите по служебно или трудово правоотношение в НАП към момента на откриване на процедурата за възлагане на обществената поръчка, а окончателния брой, ще бъде определен към момента на подписването на договора.

На застраховане подлежат да всички служители на Централното управление на НАП и териториалните структури на Агенцията, независимо дали са на работа или ползват някакъв вид законоустановен отпуск и независимо от тяхната възраст.

Дължимата застрахователна премия се заплаща чрез Централно управление на НАП и чрез териториалните структури на Агенцията на осем равни вноски.

Желаещите да участват застрахователи трябва да предоставят документ за гаранция в размер на 1 500 лв. или 766.94 евро - за чуждестранните компании, т. е. 0.5% от прогнозната стойност на поръчката без данък върху застрахователната премия.

Срокът за получаване на оферти е 29 декември, а предложенията ще бъдат отворени на 30 декември.