Списание „Форбс“ обяви Рупърт Гринт и Емма Уотсън за най-доходоносната екранна двойка. Техните 4 филма от поредицата Хари Потър са донесли 4.2 млрд. долара.

Списанието припомня как в златната ера на киното е имало двойки като Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси, и Фред Астер и Джинджър Роджърс, които са се появявали заедно в много филми.

Днес вече няма такива двойки, освен ако не участват в поредица като Хари Потър.

„Форбс“ класира най-печелившите звездни двойки днес като разгледа филмите, в които те са се появявали заедно в последните 5 години.

На второ място са Кристен Стюард и Робърт Патисън от „Здрач“, за които се говори, че са двойка и в истинския живот. Филмите от поредицата до сега са донесли 2.5 млрд. долара.

На трето място са Шия Лебьоф и Меган Фокс с „Трансформърс“, който е донесъл 1.5 млрд. долара.

На четвърто място са Робърт Дауни Джуниър и Гуинет Полтроу с 1.2 млрд. долара за Iron Man.

Шия Лебьоф фигурира в класацията още веднъж – на 5-то място с Роузи Хънтингтън, която замени Меган Фокс в последната част на „Трансформърс“ (1.1 млрд. долара).

Шести са Джони Деп и Пенелопе Круз, които влизат в класацията само с 1 филм – последната част на „Карибски пирати“ (1 млрд. долара).

На седмо място са Орландо Блуум и Кира Найтли, които участваха в първите три части на „Карибски пирати“ (963 млн. долара).

Тоби Магуайър и Кирстен Дънст са 8-ми със „Спайдър Мен“ (890 млн. долара).

Леонардо ДиКаприо и Мариън Котилард са номер 9 с 825 млн. долара за „Генезис“.

Топ 10 се затваря отСара Джесика Паркър и Крис Нот със 703 млн. долара, като Кари Брадшоу и Тузара от „Сексът и града“.Следвайте ни във Фейсбук