Повечето бизнес лидери стават рано, се казва в проучване на Business Insider. От там ни дават примери с някои изпълнителни директори на големи корпорации и политици. Някои от тях успяват да отидат на фитнес или да направят 8-километров крос преди да седнат на бюрото си в офиса в... 6.00 сутринта.

Ето и някои примери:

Андреа Юнг (на снимката) от Avon става в 5 сутринта и отива на фитнес преди работа. В 8 ч. е вече в офиса си.

Бившият шеф на Goldman Sachs и MF Global Джон Корзайн прави 8-километров крос всяка сутрин и въпреки това успява да пристигне в офиса си в 6 часа сутринта! Той е и последният човек, който си тръгва от там вечерта.

Шефът на Starbucks Хауърд Шулц всяка сутрин кара колело с жена си. Познайте в колко влиза в офиса? В 6.00 сутринта!

Друг директор от Starbucks Мишел Гас става в 4:30 всяка сутрин и прави крос на разсъмване, преди да отиде на работа. Тя прави това от 15 години насам.

Бившият шеф на PayPal Джеф Джордан е в офиса в 5 часа сутринта, от където не си тръгва преди 7 часа вечерта. Той признава обаче, че тези дълги часове на работа са му тежали.

Президентът на САЩ Джордж Буш-баща ставал в 4 сутринта за джогинг. В кабинета си бил в 6 часа. Той често стоял буден до 2 сутринта и бил истински ужас за секретарите си, които трябвало да поддържат неговия ритъм.

Синът му Джордж Буш-младши отивал в кабинета си в 6:45 и често насрочвал срещи за този ранен час.

Кондолиза Райс става в 4:30 всяка сутрин, за да отиде на фитнес преди работа.

Колин Пауъл пристигал на работа в 6 сутринта и си тръгвал в 7 вечерта.

Шефката на Cisco CTO Падмасрий Уориър казва, че става в 4.30. Прекарва около 1 час, отговаряйки на имейли, четейки новини и помагайки на сина си да се приготви за училище. Най-късно в 8:30 е вече в офиса. Тя е бивш шеф на Motorola.

Бившият шеф на PepsiCo Стив Тайнемунд казва, че в 5:30 вече чете сутрешните вестници. Преди да тръгне за офиса той преглежда New York Times, Wall Street Journal, Financial Times и Dallas Morning News.

Бенджамин Франклин твърдял, че ранното „лягане вечер и ранното ставане сутрин правят човека здрав, мъдър и богат“. Той самият ставал в 5 сутринта.