Основателят на Facebook Марк Закърбърг е най-богатият човек в света, смятано по пари на годината от живота му, според списание The Economist.

Марк Закърбърг вече е богат, като според последната класацията на Forbes, състоянието му се оценяваше на 13.5 млрд. долара през 2011 г., което го нареждаше на 52-ро място в света.

Сега Закърбърг се очаква да стане значително по-богат. Неговият дял от 28.4% във Facebook може да допринесе за увеличаването на състоянието му до 28.4 млрд. долара, ако се приеме, че IPO-то на компанията й даде пазарна оценка от 100 млрд. долара.

Това би го наредило на девето място в миналогодишната класация на списание Forbes. Най-забележителното в случая е неговата възраст. На 27 години той е най-младият сред най-богатите милиардери по света.

В челната стотица на класацията само съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин са на възраст под 40 г.

Всъщност, ако състоянието на Закърбърг се раздели на годините му, той ще разполага с най-много пари в света с между 1-1.1 млрд. долара.

След него в тази класация се нареждат Карлос Слим, който разполага с малко над 1 млрд. долара на година от възрастта си, и Бил Гейтс, а челната петица се допълва от Бернар Арно и Уорън Бъфет.

Местата от шесто до десето се заемат Лари Елисън, Ейке Батиска, Лари Пейдж, Сергей Брин и Лакшми Митал.

Стани наш фен във Фейсбук