В предаването „Person to Person” CBS милиардерът инвеститор Уорън Бъфет показва личния си офис в централата на неговата компания Berkshire Hathaway в Омаха, Небраска.

На въпрос защо централата на Berkshire Hathaway се намира в Омаха, Бъфет отговаря, че той е роден там и винаги е бил щастлив на това място. Къщата му, в която живее от 53 години, се намира на пет минути от офиса, а колата му вече се движи автоматично между двете места и ако той се опитва да я подкара в друга посока, тя отказва.

По отношение на охолството Бъфет казва, че разполага с всяко нещо, което иска и не вижда смисъл да има къщи по цял свят или яхта. Той казва, че има много приятели, които имат много повече неща от него, но в някои случаи, според него, нещата притежават тях, вместо да е обратното.

В коридора пред офиса му има надпис: „Инвестирай като шампион днес“. Той казва, че е взаимстван от съблекалнята на известния с успехите си футболен отбор на университета Нотр Дам, където има надпис: „Играй като шампион днес“, който играчите докосват преди да излязат на игрището. Така и Бъфет и колегите му всяка сутрин докосват надписа над вратата и се надяват на най-доброто.

По стените в коридора има множество снимки на спортисти. Бъфет се спира на снимката на бейзболиста Тед Уилямс, който в своя книга пише, че най-важното, за да удряш успешно топката в бейзбола е да изчакваш за подходящото подаване. Бъфет казва, че това е точно неговата философия в инвестирането – изчаквай за подходящата сделка и тя ще се появи.

В интервюто Бъфет показва снимка от турнир по голф, на която е с Тайгър Уудс. Той се шегува, че е бил кади на Уудс в турнира и му е дал ценни съвети за голфа, които Уудс е използвал. Съдейки по бакшиша, който е получил обаче Бъфет казва, че май не се е справил добре в ролята на кади.

След това Бъфет показва личния си офис, в който казва, че е щастлив и би обитавал до края на живота си.

Бъфет казва, че е сключвал сделки от тази сграда през последните 50 години. Според него сградата е чудесна. Хазяинът също, тъй като не му иска висок наем.

На стената в офиса си Бъфет държи снимка на своя баща, който е бил конгресмен. Бюрото на което милиардерът работи също е принадлежало на баща му.

Бъфет споделя, че няма компютър в офиса си, а в предишни интервюта той е казвал, че никога не е имал и калкулатор в офиса. Телефонът е неговият основен инструмент за работа, както и купчината материали за четене, които помагат за анализите му.

Бъфет обаче казва, че прекарва по 10-12 часа на седмица на компютър, играейки бридж.

Бъфет казва, че работата му основно се състои в събирането на факти, които идват при него основно в печатен вариант и той трябва да помисли върху тях. Милиардерът казва, че ако взема по едно добро решение на година, компанията ще се справя добре.

Бъфет, който по принцип избягва инвестиции в IT сектора, споделя, че е чел годишният финансов доклад на IBM всяка година в продължение на 50 години и в последния доклад е видял нещо, което му подсказва за потенциал в компанията. В резултат на това през 2011 г. Berkshire Hathaway купи около 5.4% в IBM за над 10 млрд. долара.

В офиса си Бъфет показва и сертификат от курса на Дейл Карнеги по публична реч, който завършва когато е на 21 години. Бъфет казва, че ужасно се притеснявал да говори пред хора, затова плаща 100 долара за курса и го завършва. В резултат на това той се шегува, че не само преодолява стеснителността, но и в момента не може да спре да говори пред хора.

Бъфет още споделя, че по време на този курс е предложил брак на жена си, така че 100-те долара са си стрували.

Бъфет говори и за гостуването на Джей Зи в офиса му преди около година. Тогава Бъфет казва, че не спрял да се възхищава от вратовръзката на рапъра, който накрая не издържал и му я подарил. Наскоро Бъфет посещава Джей Зи в Ню Йорк като отново започва да се заглежда във вратовръзката му. Тогава Джей Зи му казва: Забрави, имаш право само на една!

Бъфет отхвърля твърденията, че Америка е в упадък. Той казва, че е роден през 1930 г. Тогава безработицата е 25%, 4 000 банки фалират, Dow Jones пада от 250 на 42 пункта, предстои световна война. „Тази страната обаче просто продължава напред“, казва Бъфет.

На изпроводяк Бъфет се шегува с водещите на предаването, ако правят подобен портрет на Джордж Клуни да предупреждават кой кой е защото, на Клуни често му казват Уорън и хората ги бъркат.