Компанията за луксозни круизи Six Star Cruises вече предлага вероятно най-скъпата възможност за подобно пътуване в историята.

Круизът е с продължителност 124 дена и обхваща 28 страни от САЩ до Нова Зеландия.

Цената на пътуването е невероятна - 1.6 млн. долара на двойка, или по около 12 700 долара на ден. За подобна сума вероятно е по-добре човек да си купи собствена яхта и да си наеме екипаж.

Компанията предлага пътуването на потенциални британски клиенти. Според Six Star, записалите се за круиза ще бъдат взети с хеликоптер, в който на път за Лондон ще похапват хайвер от белуга и ще пият чай на 1 000 години. Разбира се, ще се сервира и шампанско Dom Perignon.

От Лондон пътниците ще бъдат транспортирани с частен самолет до Лос Анджелис. Там те ще ползват услугите на луксозна лимузина Rolls Royce Phantom, с която ще стигнат до круизния кораб Silver Whisper.

Ако четири месеца на борда на луксозен круизен кораб ви се струват малко, екскурзията включва още четиридневен престой преди пътуването в Хотел Wilshire в Бевърли Хилс, както и четиридневен престой в частна вила в Маями след края му.