Искате да сте милиардер? Опитайте се да създадете една от следните 7 компании, съветва Пол Греъм, основател на Y-Combinator.

Y-Combinator е компания, която помага на млади предприемачи да създадат успешни бизнеси.

Греъм казва, че ако вашата компания постигне едно от следните 7 неща, то вие със сигурност ще станете милиардери. Той предупреждава, че те са доста амбициозни, но е уверен, че са достижими – все някой ще ги постигне, защо това да не сте вие?

А ето ги и 7-те задачи за кандидат-милиардерите:

1. Направете по-добра търсачка

“Google някога беше чудесна търсачка. Днес е претоварена с какви ли не допълнителни черти. Ако без да искам кликна някъде, един Господ знае какви неща ще започнат да ми излизат,“ казва Греъм.

2. Направете и-мейла по-добър

Имаме нужда от нов протокол за и-мейл, казва Греъм. Той трябва да дава на получателя повече, отколкото сега.

3. Изместете университетите

Според Греъм университетите са остаряла форма на обучение. „Със сигурност трябва да има някаква по-добра форма – измислете я,“ казва той.

4. Доставяйте по-добре телевизия онлайн.

Не всичко качествено се излъчва по интернет. Доставете това, което хората искат да гледат, онлайн.

5. Станете следващия Стив Джобс

Според Греъм Apple нямаше да бъде абсолютно нищо, ако не беше Джобс. Днес, в сектора на хардуерните компании се търси нова фигура на иноватор-кумир.

6. Пренапишете законите на Мур.

Това е малко по-трудно. Греъм казва, че Intel не може да направи по-бързи процесори, а само повече процесори. „Би било чудесно, ако една нова компания успее на направи нещо в стил Закона на Мур, като напише софтуер, който да направи така, че много процесори да изглеждат като един голям по-бърз процесор.“

7. Подобрете медицинската диагностика.

Греъм е убеден, че след 50-100 години хората ще считат днешните методи на диагностика на сериозни заболявания „варварски“. Трябва да има по-добър начин да се разбере кога и дали един човек има рак и дали артериите му са запушени.

Следвай ни във Фейсбук