В Екатерининбург котка, наречена Бублик, влиза в политиката по инициатива на своя стопанин, съобщи Интерфакс. Човекът обясни, че решил да организира кампания на котката си, тъй като бил вдъхновен от примера на котарака Ханк, който наскоро бе издигнат за американския Сенат.

Все още не е ясно на кои избори ще се кандидатира Бублик, но той вече има страница във Facebook, на която търси привърженици, скоро ще има клип с политическа платформа и вече си шие костюми.

„Бъдещият политик Бублик търси привърженици. Той се роди преди три месеца и има ясни политически възгледи“, пише в обръщението му в руския Вконтакте. От там разбираме и че основният лозунг на политическата й кампания е: „За веселото бъдеще!“.

Собственикът на Бублик обяви, че той ще се опита да се свърже с американския си колега, за да му засвидетелства подкрепа и уважение.

Котаракът Ханк, който е порода Мейн-Куун, влезе в надпреварата за Сената на 16 февруари и вече бързо набира скорост. Неговата страница във Facebook вече събра около 21 000 „Like”.

На снимката: Котаракът Бублик