На Олимпийските игри, освен големите звезди като Юсейн Болт или Майкъл Фелпс, участват още стотици спортисти. Много от тях не са толкова известни и дори не могат да си позволят да се занимават само със спорт, а имат професии като всички нас.

За тях Олимпийските игри ще бъдат кулминацията на един дълъг период на подготовка, но те едва ли ще си тръгнат от там с голям чек.

Вижте кои спортисти ще представят страната си на Олимпийските игри в Лондон тази година, а след това ще се върнат на работа:

Дуайт Филипс е състезател на дълъг скок от САЩ. Той е и основател и финансов директор на ТВ продуцентската компания Rebel Star Media, базирана в Атланта. За разлика от други в списъка, Филипс работи по-скоро за удоволствие, отколкото от нужда от пари. Той е елитен състезател в своя спорт – олимпийски шампион от Атина 2004 година и притежател на 4 световни титли. 35-годишният атлет има лично постижение от 8.74 м.

Гуен Йоргенсен е американска триатлонистка и същевременно е счетоводител в Ernst & Young.

Джеси Грей е рецепционистка в хотел Embassy Suites в Сан Диего. Тя е част от американския отбор по хокей на трева.

Етиопецът Уриге Бута ще се състезава за втората си родина Норвегия в една от най-тежките дисциплини – маратона. Когато не тренира той работи като портиер в училище.

Холандската състезателка по езда Анки ван Грунсвен е бизнес дама. Тя издава детски книги, има своя линия детски дрехи и видео игри.

Американската джудистка Марти Малой е рецепционистка в център за спортна медицина.

Когато не тренира, американската гимнастичка Джули Зелетин се опитва да пробие като актриса.

Рейчъл Доусън е капитан на женския отбор по хокей на САЩ и е треньорка на отбора на Университета Принстън.

19-годишният фехтовач Рейс Имбоден ще бъде студент от тази есен. Междувременно си търси работа.

Гребкинята Натали Дел (САЩ) работи като здравен експерт в Бостън.

Ездачът Филип Дътън и съпругата му ръководят два хоподрума в САЩ.

Тим Хорнсби се състезава в кану-каяка. Той е учител в Сан Диего.