Когато стане дума за глупави извинения на политици, всички се сещаме за „Не съм правил секс с тази жена... г-ца Люински“. След това стана още по-забавно, когато Бил Клинтън трябваше да обясни, че не е излъгал, защото оралният секс не бил секс.

Вижте още 5 от най-комичните моменти, в които политици имат трудност да дадат логично обяснения на въпроси от сорта на защо са придружени от мъж-проститутка:

5. Предложих орален секс, за да спася живота си

Скандалът: Конгресменът от Флорида Боб Алън бил консерватор, защитаващ семейните ценности, твърдо против правата на гейовете и т.н. Докато един ден не бил арестуван... да предлага да прави орален секс на непознат чернокож мъж в обществена тоалетна, като дори обещал 20 долара на мъжа, който се оказал ченге под прикритие.

Извинението: Първо, Алън обяснил, че не е ходил в парка, в който се развива действието, за да търси секс. Той помогнал за осигуряване на средства за този парк и отишъл да ги инспектира. Тогава започнала буря и той влязъл в тоалетната, за да се скрие от нея.

Вътре обаче имало един „силен чернокож мъж“. Алън се уплашил за своята сигурност и направил това, което всеки би направил в такава ситуация - предложил на мъжа да го заведе в колата си, където да му направи френска любов и да му даде 20 долара. Властите не повярвали на историята за „френската любов като средство за самозащита“ и го арестували за проституция.

Заплашителният чернокож мъж се оказал полицай.

4. Ние с колегата само се гъделичкахме

Скандалът: През март 2010 година конгресменът от Ню Йорк Ерик Маса бе принуден да напусне поста си след само 14 месеца, заради обвинения в сексуално посегателство над мъж от екипа му.

Извинението: Маса, който е женен, обяснил, че изобщо не е правил сексуални намеци. След 15 питиета джин с тоник, той просто погъделичкал седящия до него на масата колега.

След като никой не повярвал на историята му, той казал, че всичко е нагласено от администрацията на Обама. Това било конспирация срещу него, защото критикувал проекта за здравната реформа.

3. Напих се в стриптийз клуба, защото бях под прикритие

Скандалът: През 1978 година конгресменът от Флорида Х. Бърк бил арестуван пред стриптийз бар, след като направил пиянски скандал. Повечето хора в този случай биха си платили глобата и гледали да си мълчат, но не и Бърк.

Извинението: Бърк казал, че изобщо не бил пиян и че изобщо не бил в клуба, заради стриптийза. Той видял двама подозрителни типове, които според него били търговци на наркотици и за доброто на обществото, решил да ги последва и да предотврати сделка между тях. Така се озовал в клуба, където бил атакуван от полицаите.

Той официално обвинил полицията на град Даниа в тормоз, но историята му не била приета от съдията, нито от избирателите.

Комичната случка е вдъхновила филмова сцена и Бърк може да се утеши поне с това, че Бърт Рейнолдс е играл роля, вдъхновена от него.

2. Обаждах се на приятеля ми, който е на тайна мисия

Скандалът: Политиците често злоупотребяват с това, че държавата плаща сметките им. Нищо ново под слънцето.

През 2008 г. норвежкият парламент отказал да плати сметката на депутатката Саера Кан, защото била над два пъти по-голяма от средната за всички други. В този момент, вместо да си плати сметката и да не се стига до скандал, Кан започнала да лъже. Първо, тя казала, че е звъняла на семейството си в Бангладеш, но се оказало, че няма обаждания до Бангладеш. След това тя казала, че сметката е толкова висока, защото е звъняла по сателитен телефон на гаджето си, който е на мисия в Афганистан с норвежката армия, но се оказало, че в армията нямата такъв войник. След това тя казала, че той не е с норвежката армия, а с британската, но мисията му била толкова секретна, че не можела да каже нищо повече. От британската армия само казали, че нито един техен войник не ползва сателитен телефон.

Накрая те признала, че сметката от 7 750 долара е натрупана, защото тя непрекъснато се обаждала на импулсни телефони на гледачки и магове.

1. Този мъж може да е проститутка, но аз съм го наел, за да ми носи багажа

Скандалът: Проф. Джордж Рекерс бил виден анти-гей активист в САЩ. Той дори е бил в борда на Националната асоциация за терапия на хомосексуализма. Всичко това прави историята, която следва, още по-забавна.

През 2010 година професорът е сниман на летището, връщайки се от 10-дневна почивка в Лондон в компанията на младия ДжоВани Роман – мъж, предлагащ сексуални услуги в инетрнет. Роман е бил нает от Рейкърс чрез сайта Rentboy.com.

Извинението: Заради претърпяна операция, проф. Рейкърс не можел да си носи сам куфара. Той решил да наеме човек, който да му помага в тази задача и напълно случайно е попаднал на сайта rentboy.com. Професорът нямал никаква идея, че Джовани проституира. Той разбрал това по-късно, но изобщо не се възползвал от услугите му.

Признаваме, че като гледаме профила на Джовани в сайта, където той описва детайлно мъжкия си орган, хич не ни идва на ум, че той е проститутка: