Голям брой курорти по света се славят с калните си партита. Част от тях дори предлагат любимата на мнозина американски селяни надпревара със свински зурли. Но новооткритият селски курорт в Суийтуотър, Тенеси, е нещо повече от място за забавления.

"Имаме кал, мръсотия, имаме си всичко... имаме джипове 4х4, атевета, хората наистина имат възможността да си припомнят доброто старо време", сподели Клои Дара – въодушевена служителка, съобщава БГНЕС.

А именно "доброто старо време" е причината за приповдигнатото настроение на местните. "Го`ям фен съм, го`ям фен! Малко е топличко, ама нищо. Тука сме да оцапаме тези големи камиони – за т`ва става въпрос. Просто... трябваше да дойда, да го видя", коментира възторжено с характерен за фермерите акцент Джейсън Грифит.

Но курортът е най-вече уникална възможност за нетрадиционен туризъм. "Е... това е нещо различно. Наистина ня`а много такива места наоколо", отбеляза Зак Потийт – друг посетител на парка.

"Действително нямаме друго място за подобни социални сбирки, на които да се забавляваме с нашите автомобили. Повече от ясно е, че обичаме да правим подобни неща, затова решихме да създадем място, където тези игри да се случват", обясни Джолийн Дара – организатор.

Но не става въпрос за единствено състезания с окаляни джипове. Тук човек може да се наслади на дълга 75 метра найлонова пързалка, чиито ограждения са изработени не от пластмаса и гума, а от бали със сено.

Чаровната Клои обясни: "Аз съм момиче на калта. Обикалям наоколо и карам хората да идват в Дупката за плуване. Правим го просто за шоу...".