Преди време екипът на Profit.bg Ви представи самолетите на Барак Обама, Роман Абрамович, Бил Гейтс и Харисън Форд.

Днес ще надникнем в частните самолети на Сергей Брин и Лари Пейдж, Лари Елисън, Рупърт Мърдок и Джон Траволта.

Сергей Брин и Лари Пейдж

Основателите на Google притежават Boeing 767-200, който може да ги отведе до всяко кътче на планетата за почивка или бизнес среща. След дизайнерските промени самолетът разполага със стаи за до 50 души на борда си.

Лари Елисън

Основателят на Oracle плати 41 млн. долара за своя Gulfstream V Larry. Той често лети до Япония с него, а през 2001 г. имаше проблем с властите на летището в Сан Хосе, заради късните си нощни кацания.

Опра Уинфри

Опра притежава Bombardier Global Express XRS, с което се нарежда до Бил Гейтс и Стивън Спилбърг, също собственици на самолета, произведен в Канада. Bombardier е произведен от HARPO и може да приюти до 9 души на борда си.

Рупърт Мърдок

Само 86 броя от бизнес самолетите на Boeing се използват някъде по света в момента. Те разполагат с обширни спални със собствена баня и банкетни зали. Мърдок използва самолета си, за да лети до имотите си в Ню Йорк, Пекин, Хавай и др.

Джон Траволта

Траволта обожава да управлява своя Boeing 707-138. Той дори летя с националния отбор на Австралия по футбол до Германия за Световното първенство по футбол през 2006 г.