Миналия четвъртък президентът на Украйна Виктор Янукович чака Владимир Путин 4 часа в жегата, за да дискутират цената на природния газ.

Оказва се, че докато чака, Путин е спрял, за да изпие по чашка с руски рокери, които срещнал по пътя.

Откакто встъпи в длъжност, Путин е известен с това, че закъснява, като е карал да го чакат не само обикновени чиновници, но и политически лидери, Кралицата на Англия, а веднъж и Папата.

Руската преса почти никога не споменава за закъсненията на Путин и за инцидента в Ялта знаем благодарение на шепа ядосани украински журналисти.

Миналия месец в Израел Путин накарал висшите гости да чакат 90 минути преди да се появи за откриването на паметник на Съветската армия.

През юни той накара стотици бизнесмени от целия свят да го чакат на Икономическия форум на Санкт Петербург, на среща с чужди инвеститори, организирана от Кремъл. Путин се появил с 40 минути закъснение в препълнената зала.

Преди това той закъснял с 3 часа за среща с чужди CEO-та. Това накара изданието Moscow Times да напише статия, в която критикува президента за лошите му обноски – нещо, което в Русия почти никога не се случва.

През годините са известни случаи, в които Путин е карал финландският президент да го чака 2 часа, Ангела Меркел го е чакала 40 минути, Кралят на Швеция 30 минути, а Юлия Тимошенко цели 3 часа.

През 2003 година той закъснял с 13 минути за среща с Кралица Елизабет и когато се появил обвинил лондонският трафик.

В първата си година като президент той закъснял с 15 минути за среша с Папата.

За някои случаи няма извинение:

През 2002 година семейства на деца, които загинали в самолетна катастрофа, са чакали Путин за погребенията на децата си. Тъй като той закъснял много, те погребали децата си и седнали в ресторанта за помена. Точно когато седнали, официални лица ги накарали да се върнат на гробищата и да повторят церемонията заради Путин. На всичко отгоре той закъснял с 2 часа.

През 2001 година, на Великден, Патриарх Кирил обявил Христовото възкресение с 10 минути по-късно (вместо точно в полунощ), защото Путин закъснял.