Някои спортисти печелят не само златни медали, но и златни чекове. Те не разчитат само на спорт, а и на рекламни договори.

Вижте кои дами в Лондон са си осигурили добра банкова сметка и не се притесняват за пари за подготовката си:

7. Агниежка Радванска

За последната година полякинята е заработила 6.9 млн. долара от тенис и реклама.

6. Ана Иванович

През 2010 г. тя изпадна до номер 64 в световната ранклиста, но тази година се върна до номер 12. Тя подписа рекордна сделка за жена спортистка с Adidas. За последната година е заработила 7.2 млн. долара.

5. Ким Ю На

Южнокорейката стана Олимпийска шампионка по фигурно пързаляне във Ванкувър. Когато се завърна в родината й, я чакаха редица сделки за реклама. За миналата година тя е спечелила 9 млн. долара.

4. Виктория Азаренка

Тенисистката от Беларус е спечелила 9.7 млн. долара миналата година. Тя подписа и рекордна сделка с Nike.

3. Каролин Вожняцки

Та лансира своя марка бельо. Има сделки с Adidas, Rolex, Sony Ericsson и др. Изработила е 13.7 млн. долара за последната година.

2. Серена Уилямс

Тя има два златни олимпийски медала – от 2000 и 2008 г. Миналата година тя е спечелила 16.3 млн. долара от тенис и от рекламни сделки, като тази с Nike. На четвъртфинала ще играе с Каролин Вожняцки. Ще бъде интересно да гледаме третата и втората най-богата жена на Олимпиадата една срещу друга.

1. Мария Шарапова

Знаменоската на руския отбор има договори с Nike, Tag Heuer, Samsung, Evian и др. Миналата година е спечелила 27.1 млн. долара. Това е първата Олимпиада за нея.