Кафемашината и климатикът вече не са лукс, а напълно задължителни неща за вашия офис.

По-богатите компании обаче могат да предложат на служителите си някои по-скъпи екстри, с които да направят деня им по-приятен. Ето десет примера:

Масажен стол/масажист

Какъв по-добър начин да се освободиш от стреса от един масаж!

Много компании като LinkedIn, Charles Schwab, Coldwell Banker, Intel, SAS и др. осигуряват на служителите си столове масаж. При някои от тях столовете са постоянни, при други само за специални случаи.

MetroNap EnergyPod

Този стол стана популярен, благодарение на Googlе. Той дава възможност на служителя да подремне за малко. Столът ви приспива с музика и е удобен за дрямка.

Цената му е: 12 985 долара.

Почистване на дома

IT компанията Akraya изпраща чистачи в домовете на служителите си 2 пъти в седмицата, за да ги освободи от напрежението да си чистят сами дома. Вместо бонус, така те дават възможност на служителите да си отдъхнат с чаша бира на терасата (или басейна), докато професионалната чистачка се погрижи за дома им.

Медицински център

От 1984 година софтуерната фирма SAS има медицински център в главната си квартира в Кари, Северна Каролина.

В клиниката могат да се преглеждат служители и дори членове на техните семейства безплатно.

Там работят 53 души, в това число 4 лекари, 20 медицински сестри, 3 диетеолози. При предварително уговорен час са на разположение психолог и трима физиотерапевти.

Бюро/бягаща пътечка

Доктор Джеймс Ливайн от Mayo Clinic е създал бюрото/бягаща пътека. Докато работите на него, можете да ходите и да не губите форма.

Цена: 479 долара (бюрото, без самата пътечка под него).

Такава пътечка има в офиса на Music.com

Уебкамера за наблюдение на детето

Някои забавачки за деца в САЩ предлагат услугата уебкамера. Така всеки служител ще може да наблюдава детето си, докато е на работа от компютъра или от телефона си.

Цена: таксата в такива забавачки може да достигне до 1 550 долара на месец

В Deloitte САЩ заплащат тази услуга на служителите си.

Бар

Пиенето по време на работа не се толерира в повечето компании. Така е и в Yelp, но въпреки това там имат мини-бар и няколко автомата, които имат алкохолни напитки.

В същата компания имат още кухня, маси за билярд, маси за пинг-понг.

В TripAdvisor имат подобниб екстри.

Органична кухня

Базираната в Бърлингтън Dealer.com сервира на служителите си органична храна. Освен това от компанията плащат 50% от картите за ски в близката планина. Те имат още фитнес и игрища за тенис и баскетбол. Явно в тази компания държат служителите им да са във форма.

Скутери

Някои главни квартири на компании са толкова големи, че служителите могат да загубят доста време само докато се придвижат от една сграда до друга. Такъв е случаят с

Scooters Abercrombie and Fitch и Google. За да не губят време и да не се изморяват, тази компания има служебни скутери за придвижване.

Цена: 399 – 1 230 долара, в зависимост от модела

Пералня/химическо чистене

Компании като Facebook, Google и Twitter имат перални и ателиета за химическо чистене в някои от офис сградите си, за да улеснят служителите си.