Търсите луксозен апартамент или къща в София? Дори и в кризата подобни предложения не липсват, показва справка на Profit.bg из водещите агенции за недвижими имоти в страната.

Общо 9 апартамента са обявени за продажба в "Адрес недвижими имоти" за суми над 1 млн. лв. (малко над 500 000 евро).

Три са същите предложения в "Мирела", а в Bulgarian Properties и "Явлена" те са 2 и 1.

Най-често предлаганите имоти са в идеалния център, в южните квартали на столицата или тези в полите на Витоша.

Най-скъпият апартамент се намира срещу Руската църква и се простира на 280 кв. м. Той предлага кабинет, салон, вестибюл, столова, офис, три антрета, три спални, два килера и балкон. Сградата е топлофицирана и има 24-часова охрана.

Предложенията от "Адрес" са още за мезонет в "Лозенец" за 700 хил. евро, два мезонета в център за по 650 и 630 хил. евро и многостайни апартаменти в Камбаните и кв. "Изток", както и такива в "Манастирски ливади" и Докторската градина.

С посредничеството на "Явлена" можем да закупим апартамент, находящ се на целия първи надпартерен етаж от къща, на ул."Шейново", с площ от 192 кв. м.

Състои се от: антре, четири стаи, светъл хол, преходна стая, холна стая, кухня, баня - тоалетна и балкон, заедно с 1/2 идеални части от общия таван, от избеното помещение, и толкова идеални части от общите части на сградата, както и 150 кв.м. идеални части от дворното място - цялото с площ от 400 кв.м. Сградата е строена през 1912 г. и е паметник на културата.

Топ офертата на "Мирела" е за апартамент до Южен парк, предлаган за 740 хил. евро, чиято площ е от 430 кв. м, докато Bulgarian Properties ни предлага мезонети в "Лозенец" и до Южен парк за съответно 600 и 700 хил. евро.

Разгледайки къщите за над 1 млн. евро (1.96 млн. лв.), подобни предложения има от "Адрес" (5 на брой), а също и от "Мирела" и "Явлена", съответно 4 и 3.